Σάββατο 18 Ιουλίου 2015



Ο ΛΥΚΟΣ – Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ



Παρατηρώ τον εαυτό μου απέναντι από τον κανονικό καθρέφτη από την TV και φοβάμαι όλα τούτα που παρατηρώ, που δέχομαι έστω και με αντιρρήσεις, χωρίς κανείς να μ’ ακούει, χωρίς να με προσέχει, όλα αυτά είναι όχι μόνο σκουπίδια, είναι ένα πάρα πολύ επικίνδυνο υλικό για το μυαλό.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιδημία, για θανατηφόρο ιό που καταστρέφει το πνεύμα και την ψυχή, που υποδουλώνει και εξουσιάζει, ευτελίζει.  
Ποτέ στη  ανθρώπινη ιστορία του πολιτισμού, της ψυχιατρικής, της ψυχολογίας δεν παρουσιάστηκε τέτοιο σκάνδαλο, τόσο ελεεινό και βρώμικο από την μαζική καταστροφή  του μυαλού και της συνείδησης. Ποτέ δεν παρουσιάστηκε τόσο ξεδιάντροπα μια ομαδική «λοβοτομή» μια «κοινωνική καταστροφή» της νόησης. Μα πως είναι δυνατόν να τυποποιηθεί το ανθρώπινο γένος, πως έγινε πειραματόζωο, πώς από την έλλειψη μιας άλλης γνώσης δεν εξελίχθηκε και με την ελλιπή διανοητική λειτουργία απώλεσε και τη συνείδησή του. 


Η απελευθέρωση από την κοινωνική και εργασιακή φυλακή οδήγησε στην απώλεια συνείδησης, έχασε ο άνθρωπος όλες σχεδόν τις αξίες και οι λιγοστοί νοήμονες μάλλον δεν διαβλέπουν αισιόδοξη προοπτική γι' αυτό το ανώριμο, ανιστόρητο, ανυπόμονο ον. Αυτό το ανέμελο, αθώο, ανυπεράσπιστο ον που έχασε την προστασία απ' τους γονείς, από τους δασκάλους, από τους διανοούμενους και που αναζητά προστασία στους κάθε λογής SELIORITADES σε κάθε λογής καφεχαρτομάντεις, σε κάθε ψυχολόγο, ψυχίατρο όπου το μόνο που αισθάνεται είναι μοναξιά, άγχος, ετοιμάζεται για βουτιά στην άβυσσο της ματαιοδοξίας του; Αυτό το ον θα μας συντηρεί εάν δεν χαθεί.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι ζούμε σ' ένα κλειστό γήινο οικολογικό κοινωνικό σύστημα, είναι επίσης αλήθεια ότι σαρκοβόρα οικονομικά συστήματα ελέγχουν τη ζωή μας, είναι αλήθεια ότι υπακούουμε χωρίς κανένα όριο σ' όλους τους κανόνες, είναι επίσης αλήθεια ότι δεν είμαστε ελεύθεροι, ότι δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο, ότι δεν είμαστε τίποτα ούτε ο εαυτός μας κι ακόμη πιο δυσάρεστο ότι μας δώσανε τα όπλα να σκοτώσουμε πρώτα τους ποιητές ενός μας η εκτός. Ποιοι είναι αυτοί που δολοφονούν τους ποιητές, ποιοι είναι αυτοί που ελέγχουν τη Διοίκησηκαι τη Δικαιοσυνη, ποιοι είναι αυτοί που ελέγχουν τα ΜΜΕ πιθανόν να είναι ΑΥΤΟΙ.
Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μας διαλύσουν τον εγκέφαλο, να απενεργοποιήσουν μεγάλα τμήματα του, κατάφεραν να νομιμοποιήσουν το φόνο μέσα από την TV, την ανωμαλία έκαναν αξία, πρότειναν το ερμαφρόδιτο, εκποίησαν τη γυναίκα, αντικατέστησαν τη μητέρα, κατακρεούργησαν τη φύση και σπέρνουν το θάνατο παντού και προσφατως γελειοποιησαν και την ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Ποιος  είναι  αυτός που θα διδάξει σεβασμό στη ζωή, στη φύση, στον άνθρωπο; Γυρίζω το βλέμμα μου και βλέπω  καταθλυπτικα  κουφάρια παντού, τους νέους …ποιους ΝΕΟΥΣ , τα μάτια μου βλέπουν τα ναρκωτικά, τη βία, το θάνατο, την αποσύνθεση. Ο χρόνος επιβεβαιώνει τις υποψίες μου από τότε που ήμουν φοιτητής, αμφισβητίας, στην πόρτα των ναρκωτικών, του έρωτα, της ζωής. Έζησα τη ζωή με τα επικίνδυνα παιχνίδια, έζησα τον πόλεμο που έκαναν οι μεγάλοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, έζησα σε μια δύσκολη, φτωχή εποχή γεμάτη αλήτες όχι πληρωμένους φονιάδες, όχι μαστροπούς, όχι παιδεραστές, ωστόσο υποψιαζόμουν το τι μέλλει γενέσθαι. Έβλεπα τους λύκους κι ακολουθούσα ψάχνοντας τα ίχνη τους γιατί  πρέπει κάπου να  έχουν φωλιά, σπίτι, βίλα, οικόπεδα,βιομηχανια,τραπεζα χρηματιστηριο , αλλά αυτοί έχουν όλη τη γη,ολακερο τον πλανητη ,ολες τις υπαρξεις αυτου του πλανητη. Τωρα κατάλαβα ….γιατί ο άνθρωπος είναι λύκος, για τον συνάνθρωπό του κι αν κάποτε βρεθεί στη θέση του δικαστή εξακολουθεί να είναι λύκος, όπως λύκος είναι κι εκείνος που δικάζεται ...έγραφε ο ZAK MERSIN κι όμως αυτά τα νεογνά του λύκου πήραν μορφή, μεταλλάχθηκαν, σκορπίστηκαν παντού επί της γης ...δεν μπορείς πλέον να ξεχωρίσεις τους ανθρώπους από τους λύκους.
Το μόνο που ψάχνω πλέον είναι να βρω ποιος δολοφονεί τους ποιητές κι ως τότε όλοι είστε ύποπτοι, συμμέτοχοι, ηθικοί αυτουργοί, ένοχοι, χωρίς καμιά μα καμιά απόδειξη αλλά είστε ένοχοι ...ναι  ένοχοι.




ΔΗΜ. ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

e-mail: dkolt@otenet.gr
Url: http:// artcenterkoltsidas.blogspot.gr/
Url: http://lamiakipoliteia.blogspot.gr/ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου